דירוג הפילפלים העולמי

מדידת חריפותם של הפלפלים מבוססת על סולם סקוביל (Scoville), שבנוי על העיקרון הבא: כמה טיפות מים דרושות על מנת לדלל טיפת חריף אחת כך שלא תורגש. המדידה הזו היא כמובן לא ממש מדוייקת שכן הטעם האנושי הוא סובייקטיבי. גם תהליך המדידה אינו ידידותי במיוחד, שכן חמשת המודדים יכולים במפגש טעימות יחיד לבדוק רק סוג אחד של פילפל.  מה שמודדים זו החריפות, כך שפילפל ירוק רגיל, שאינו חריף, יקבל דירוג של 0 סקוביל.

אז בואו נצלול אל נבכי החריפות של הפילפלים הרבים ונראה מה בדיוק יש לנו על הצלחת, לא לפני שנצפה בעיון בקליפ הבא, הסברים בהמשך.
(בנוסף, כל השמות הם קישורים לסרטונים של אנשים שהפכו להיות שפני ניסיונות של עצמם. זה מהקל אל הכבד :-)  )

פילפל ירוק = 0

פימנטו פפרוצ'יני = 1-500

פובלאנו רוקוטילו (אנהיים) = 500-2,500

חלפיניו 2,500 – 8,000

צ'יפוטלה 10,000 – 23,000

קייאן 30,000 – 50,000

מלגואטה (תאילנדי) = 50,000 – 100,000

הבאנרו 100,000 – 350,000

סאבינה אדומה = 350,000 – 580,000

נאגה ג'ולוקייה = 850,000 – 1,050,000

דורסט נאגה (הודו, בשימוש בתוך החריפים שבקארי) = 1,032,310

צ'ילי אינפיניטי = 1,067,286

נאגה וייפר = 1,382,118

טרינידד מורוגה סקורפיון = 2,009,231 (שיא עולמי)

החומר בו משתמשים בספריי פילפל הוא בין 1,500,000 ל-2,000,000

אפשר לבדוק גם את

שנה למלחמת חרבות ברזל

מלחמת חרבות ברזל לא היתה אמורה להימשך שנה. למעשה, היא אפילו לא היתה אמורה להתחיל. …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *