"עדיף תנוח" היה קוד ל – "עם כל מילה אתה קובר עצמך יותר, עדיף שתשתוק עכשיו". הגסות של עדן אברג'יל נשפכת ממנה יחד עם המילים שהיא מרבה לזרוק. לא כולם צריכים להיות חכמים, אבל מישהו חייב להגיד לה משהו. אין לה חברים שתשמע בעצתם? מישהו מבחוץ שמבין מה קורה? מישהו הגדיר זאת יפה. היא אינה יודעת להבדיל בין טוב לרע. היא לא מבינה למה להצטלם עם אדם כפות ללא ידיעתו ופרסום התמונה באינטרנט במגמת "צחוקים ודאחקות" (אין טעם להכחיש את זה). זה לא משנה אם הוא ערבי, יהודי, צודק או טועה. מבחן אחותך היה עובד פה יפה. גם למערכת פה יש אחריות. היו צריכים ללמד אותה קצת ערכים. ואולי זה בכלל פתח לסוגריים – האם ניתן ללמד ערכים מישהו? האם זה משהו נרכש? או משהו באופי? אולי שניהם? לא יודע, סגור סוגריים.

מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך
לפעמים אי אפשר ללכת עם המשפט הזה עד הסוף. אנחנו עושים דברים שלא היינו רוצים שיעשו לנו. חלק מזה נובע מחוסר הסימטריה של טוב ורע וחלק מזה נובע מכך שאנחנו לא מושלמים ודואגים יותר לעצמנו מאשר לאחר. עם כל זאת, גם כשאנו עושים דברים כאלה, חובה עלינו לשמור על צלם אנוש ככל שניתן. ולדבוק במה שצריך לעשות ולא בדברים שאינם אתיים, אינם מוסריים וטובים רק להאדרת עצמנו.

לי באופן אישי קשה מאוד עם הסיפור הזה. כמי שלחם פרק זמן לא מבוטל והיה בקשר הדוק עם האוכלוסיה המקומית, גם אני ספגתי קללות ועוד וגם אני הייתי צריך לבצע פעולות קשות אל מול הטרור. מעולם לא הצטלמתי עם עציר ומעולם לא השפלתי אותו. היה לי ברור היכן עובר הקו בין פעילות מבצעית לבין שטויות. ברור לי שאנשים כמו אברג'יל (אני לא יכול להביא עצמי לקרוא לה עדן) קיימים והם לא מעטים, אבל זה אנחנו שחייבים לדאוג לעולם המוסרי שלהם ושלנו ולא להשאיר את החינוך לערכים מנת חלקם של מעטים.